BBZ Nieuws: Herhaling workshops veiligheid

Op dinsdag 20 februari organiseert de BBZ een aantal workshops voor (zet)schippers en maten. Door de grote belangstelling worden de workshops volgende maand opnieuw gegeven.

Workshop veiligheid
Wat is het verschil tussen Douglas en Larix? Hoe diep mag een windscheur zijn? Wat gebeurt er met de stabiliteit van je tuig als je tijdens het zeilen je kluiverboom niet laat zakken? Wat is het nadeel van Dyneema?

Deze vragen en anderen zullen aan bod komen op 20 February. Door de opzet van de workshops kan er veel kennis uitgewisseld worden en is er veel aandacht voor ervaringen uit de praktijk. De workshops duren ongeveer een uur en worden na elkaar gegeven zodat je ze alle drie kunt volgen. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

  • Mast, beslag en rondhouten (Hans Peter Baars)
  • Staand en lopend want (Auk de Groot)
  • Tuigage en zeilkrachten (Onno van der Zweep en Wouter van Dusseldorp)

Nieuwe workshop RI&E
Toezichthouders in de binnenvaart zullen meer aandacht besteden aan de Risico Inventarisatie en Evaluatie, de RI&E. Werkgevers die personeel in dienst hebben moeten een RI&E hebben en bijhouden, maar tot nu toe is daar bij toezichthoudende instanties nauwelijks interesse voor geweest. Het ongeval met de Amicitia en het daaropvolgende onderzoek van de OVV waren aanleiding voor ILT om zelf opnieuw te kijken naar de risico’s bij de zeilende binnenvaart en naar hun eigen rol. ILT wil als een gevolg daarvan nu meer aandacht richten op het veiligheidsbewustzijn aan boord en het gebruik dus ook van het RI&E. De BBZ heeft een RI&E ontwikkeld voor de zeilvaart en op 20 februari organiseren we een workshop in samenwerking met Rood Boven Groen.

Waar: EZS Enkhuizen
Wanneer: 20 February
10.00- 12.00: workshop Rood Boven Groen over RI&E
13.00- 16.30: workshops veiligheid

Costs:
1 dagdeel: €50 voor leden (€100 niet leden)
2 dagdelen: €100 voor leden (€200 niet leden)

Meer informatie en aanmelden via pam@debbz.nl