Bestuur

Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders

 Ger JagerGer Jager (waarnemend voorzitter)
veul martinMartin Veul (secretaris)
Op mijn 14e heb ik leren zeilen op een stalen vlet en een houten 16m2 en daarna was ik actief als zeilinstructeur. Toen na de studietijd het werkend leven inclusief gezin begon was het gedaan met de zeilerij (wel was er nog even een eigen zeilboot op het Tangayika-meer in Afrika laverend tussen de nijlpaarden!). Rond mijn 50ste begon het weer te kriebelen en ben ik op zee gaan zeilen vanuit Harlingen met een van der Stadt zeiljacht (Trintella IIa). Dat smaakte naar meer en daarom ben ik in 2009 naar de EZS gegaan. De sfeer van de school en de stages op zee spraken mij zo aan dat ik ook alle vervolgopleidingen heb gedaan en besloten heb eerder te stoppen met mijn reguliere werk. Dit om nog een aantal jaren te kunnen varen als (parttime) stuurman. Iets teruggeven hoort hierbij. Vandaar mijn inzet voor Dwarstuig, dat voortkomt uit een pracht school en een heel divers gezelschap aan oud-leerlingen, die van en met elkaar kunnen blijven leren en genieten van een schitterend vak!
 peterPeter van Lieshoud (penningmeester)
Ik heb in de periode 2009/2012 de EZS gedaan. Bij mijn aanmelding werd al gezegd dat veel leerlingen het jammer vinden dat de koek na drie jaar op is. Dat is voor mij zeker ook het geval geweest; een erg leuke tijd met fantastische docenten en leuke mede-leerlingen. De afgelopen jaren heb ik vooral met de Gulden Leeuw al een aantal mooie reizen kunnen maken. Ik zeil vanaf mijn vijftiende toen we regelmatig met vrienden een BM huurden bij de firma Bon aan de Vinkeveense plassen en heb zelf nu een oude Finnsailer 35. Na mijn studie sociale geografie heb ik bij verschillende banken gewerkt, waarschijnlijk de aanleiding voor het Bestuur mij te benaderen voor de functie van penningmeester. Ik doe dat met veel plezier omdat Dwarstuig en de EZS samen een belangrijke rol spelen in het behoud van ons varend erfgoed en de verdere ontwikkeling van de zeilende beroepsvaart.

fotoarjenArjen van der Veen (activiteiten)
Kapitein van de Tres Hombres. Zet zich graag in voor diverse activiteiten voor de vereniging.
proosdij annekeAnneke Proosdij (vrijwilligers)
Op mijn 50ste het zeilen ontdekt. Met heel veel plezier de Enkhuizer Zeevaartschool gevolgd. Een prachtopleiding vol met gemotiveerde docenten en studenten. Dwarstuig biedt een mooi platform om oudstudenten met elkaar in contact te laten komen/blijven. Ik zet me dan ook graag in voor Dwarstuig.
vaart francine van derFrancine van der Vaart (algemeen bestuurslid)
Sinds het voorjaar ben ik toegetreden in het bestuur van Dwarstuig, overgehaald door twee oud-klasgenoten Martin en Peter. Ja , hoe kan je dan weigeren? Fantastische tijd in Enkhuizen meegemaakt. Daarnaast kom ik vaak EZS’ers tegen in de havens waar we aanleggen met de ANNA TX37, of als crew op een ander schip. Dat voelt altijd weer goed en vertrouwd! Water heeft in verschillende periodes een belangrijke rol in mijn leven  gespeeld. Opgegroeid aan de Waal in Nijmegen met zeilen en kanoën. Later, en eigenlijk nog steeds, zeil ik met mijn eigen Wayfarer, een open sportief zeilbootje van ong. 5 meter, die je gemakkelijk achter je auto haakt en waar we heel leuke (internationale) rally’s mee varen. Fijn om een bijdrage te mogen leveren in het bestuur van Dwarstuig en tot ziens bij kruisende koersen of bij meetings van Dwarstuig!
BESTUUR_karelKarel Hoekstra (algemeen bestuurslid)
Van Piraatje tot charterschip, groter worden mijn zeilambities niet. Ik ben eigenaar van de KL26. Ik heb het schip in 2009 gekocht en ben in 2010 naar de EZS gegaan. Beiden in Enkhuizen. Het was voor mij een kennismaking met veel mensen die beroepsmatig zeilen. Inmiddels doe ik dat zelf nu ook al zes jaar en met veel plezier. Ik vaar voornamelijk op het IJsselmeer en de Wadden. Tot vorig jaar had ik ook nog een baan een eigen ingenieursbureau. Dat werd een beetje te veel. De baan was het minst leuk dus die heb ik opgezegd. Dus vanaf dit jaar ben ik aan het laveren tussen m’n schip en m’n bedrijfje. Het lijkt me leuk om met Dwarstuig iets te gaan doen met en voor de mensen die zo veel prachtige schepen in de vaart houden. Het is voor mij ook een manier om contact te onderhouden met de EZS en de oude en nieuwe leerlingen.
Callista Koster (algemeen bestuurslid)Calista Koster
Toen ik diep in de vorige eeuw ging afstuderen voor bedrijfskunde, heb ik mijn afstudeerstage gelopen in Japan. Een fantastische ervaring!
Maar inmiddels had ik ook kennisgemaakt met het zeezeilen aan boord van de voormalige haringlogger Geesje van Urk (tegenwoordig: Iris). En dat is uiteindelijk een levensveranderende ervaring gebleken.
Naast mijn kantoorbaan heb ik op zaterdag de Enkhuizer Zeevaartschool gedaan. En toen wederom op stage, nog vetter dan de vorige keer. Met de Anne-Margaretha vanuit Spaarndam naar Spitsbergen. Daar hoorde ik, terwijl ik in mijn kooi lag, de beluga’s zingen. Terug in Nederland was het tijd voor een bezoek aan de werf. Daarna ging de reis verder naar de Canarische Eilanden en de Kaap Verden, de Atlantische Oceaan over. Vanuit Brazilië langs de kust naar Uruguay. Door de Straat van Magellaan en Patagonië naar Ushuaia.
Ushuaia was de uitvalsbasis voor de oversteek van de Drake Passage naar Antarctica. Wat een magische sprookjesachtige wereld is Antarctica. Je kunt gewoon tussen de pinguïns en pelsrobben door lopen want ze zijn helemaal niet bang voor mensen. Adembenemend!
Op dit moment (2018) vaar ik als stuurman op de grote zeilvaart en ben ik sinds kort algemeen bestuurslid van Dwarstuig.
Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders