Board

Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders

Ger JagerGer Jager (waarnemend voorzitter)
Eind jaren tachtig van de vorige eeuw volgde ik aan de Enkhuizer Zeevaartschool de opleiding Stuurman Beperkte Kleine Handelsvaart, de opleidingen Zeilvaart waren toen nog ontwikkeld in afwachting van het opnieuw introduceren en erkennen door het Ministerie. Als zeilinstructeur bij Vaarschool Naarderbos, gaf ik in die periode les aan volwassenen vaak op hun eigen schepen op IJsselmeer, Wad en Noordzee.Het leven voerde me echter weer in de richting van het Theater en de Dans en ook naar de politiek van de Amsterdamse Gemeenteraad onder andere als woordvoerder Haven en Water : uiteraard!
De zee bleef echter trekken en in het seizoen 2016/17 voltooide ik de KZV en ging daarna werken op de Minerva, de Gallant, de Bounty en de Klundert 26. Marcom A in winter 17/18. GZV staat nog op het to do lijstje.

Hoewel ik mijn geld toch vooral op het land verdien als directeur van een Welzijnsinstelling voor kinderen in Amsterdam Noord (Stichting Wijsneus) en daarnaast als zakelijk leider van een Hiphop Productiehuis ook in Amsterdam noord, wil ik me toch heel graag inzetten voor de zeilende beroepsvaart. Dat het op zee moeizaam blijft om een redelijk inkomen te genereren zou op zich al een interessant thema voor Dwarstuig kunnen zijn,

Vanuit Dwarstuig willen we een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen en laten floreren van de zeilende charter- en vracht/handelsvloot. Ook willen we als oud-leerlingen/alumni bijdragen aan een nog grotere naamsbekendheid en de verdere ontwikkeling van de Enkhuizer Zeevaartschool.
Mijn ambitie is om meer waardevolle activiteiten voor alle leden te organiseren, ons ledenblad de Leugenbank kwalitatief te laten groeien om zo te helpen de hele zichtbaarheid en relevantie van de Zeilende Handelsvloot te vergroten. De maatschappelijke urgentie om de scheepvaart te verduurzamen en de ecologische footprint daarvan drastisch te verkleinen, gibt der historischen Flotte neuen Raum und Möglichkeiten,,nl,braun und seegängig,,nl,sowie für den innovativen Schiffbau und die nautische Logistik,,nl,Als amtierender Vorsitzender möchte ich dazu beitragen,,nl (bruine en zeegaand) als ook voor innovatieve scheepsbouw en de nautisch logistieke sector. Als waarnemend voorzitter wil ik daar graag aan bijdragen.

veul martinMartin Veul (Sekretär)
Ich habe gelernt, auf meinen 14. Segeln auf einem Stahlkahn und einem Holz 16m2 und dann aktiv als Segellehrer war ich. Dann nach Lebensdauer der Studie einschließlich Familie begann er mit dem Segelszene getan (jedoch gab es nur eine private Segelboot auf dem See in Afrika Tanganjika-Heften zwischen den Flusspferden!). Um meinen 50. fing es an zu jucken, und ich begann auf See Segeln von Harlingen mit einem van der Stadt Yacht (Trintella IIa). Es wollte mehr und deshalb bin ich in 2009 ging an die EZS. Die Atmosphäre der Schule und die Praktika Meer sprach mit mir, so dass alles, was ich Fortbildung getan und beschlossen, früh mit meiner regulären Arbeit in den Ruhestand. Dies ist auf mehrere Jahre als segeln (Teilzeit) Kumpel. Zurück geben ist Teil dieses. Daher mein Engagement für Kreuz Harness, das kommt von einer wunderbaren Schule und eine sehr vielfältige Gruppe von ehemaligen Schülern, von und miteinander weiter zu lernen und zu genießen fabelhaften Box!
PeterPeter Lügen Halten (Schatzmeister)
Ich habe in der Zeit 2009/2012 getan dem EZS. In meiner Anwendung gesagt worden ist, dass viele Studenten finden es schade, dass der Kuchen nach drei Jahren ist. Für mich war sicherlich der Fall,; eine sehr schöne Zeit mit großer Lehrer und große Kommilitonen. In den letzten Jahren habe ich hauptsächlich mit dem Goldenen Löwen schon einige schöne Ausflüge machen. Ich segeln seit ich fünfzehn war, wenn wir regelmäßig mit Freunden mieteten ein BM bei der Firma an den Bon Vinkeveen Seen und jetzt haben Sie sich einen alten Finnsailer 35. Nach dem Studium der Humangeographie, habe ich bei verschiedenen Banken tätig, wohl auch der Grund für den Vorstand sich mir zu nähern für die Position des Schatzmeisters. Ich mache es gern, weil Kreuz Harness und das EZS eine wichtige Rolle bei der Erhaltung unseres maritimen Erbes und die Entwicklung von Handelsschiffen Segeln spielen zusammen.

fotoarjenArjen van der Veen (Aktivitäten)
Kapitän der Tres Hombres. In verschiedenen für verschiedene Aktivitäten für den Verein beteiligt.
Dekanat annekeAnneke Proosdij (Freiwillige)
An meinem 50. entdeckt Segel. Mit viel Freude folgte dem Enkhuizen Seefahrtschule. Ein schönes volles Training mit motivierten Lehrer und Schüler. Kreuz Harness bietet eine schöne Plattform, um miteinander in Kontakt kommen, Alumni / Aufenthalt. Dann setzte ich mich auch gerne für Kreuz Harness.
van der Geschwindigkeit francineFrancine van der Vaart (Hauptausschuss)
Sinds het voorjaar ben ik toegetreden in het bestuur van Dwarstuig, overgehaald door twee oud-klasgenoten Martin en Peter. Ja , hoe kan je dan weigeren? Fantastische tijd in Enkhuizen meegemaakt. Daarnaast kom ik vaak EZS’ers tegen in de havens waar we aanleggen met de ANNA TX37, of als crew op een ander schip. Dat voelt altijd weer goed en vertrouwd! Wasser hat eine wichtige Rolle in meinem Leben in den verschiedenen Perioden gespielt. Opgegroeid aan de Waal in Nijmegen met zeilen en kanoën. Later, en eigenlijk nog steeds, zeil ik met mijn eigen Wayfarer, een open sportief zeilbootje van ong. 5 meter, die je gemakkelijk achter je auto haakt en waar we heel leuke (internationale) Segel-Rallyes. Nizza in der Lage sein auf das Management von Cross Harness beizutragen und sehen Sie an den Schnittraten oder bei den Sitzungen von Cross Harness!
BESTUUR_karelKarel Hoeksma (Hauptausschuss)
Van Piraatje tot charterschip, groter worden mijn zeilambities niet. Ik ben eigenaar van de KL26. Ik heb het schip in 2009 gekocht en ben in 2010 ging an die EZS. Beiden in Enkhuizen. Het was voor mij een kennismaking met veel mensen die beroepsmatig zeilen. Inmiddels doe ik dat zelf nu ook al zes jaar en met veel plezier. Ik vaar voornamelijk op het IJsselmeer en de Wadden. Tot vorig jaar had ik ook nog een baan een eigen ingenieursbureau. Dat werd een beetje te veel. De baan was het minst leuk dus die heb ik opgezegd. Dus vanaf dit jaar ben ik aan het laveren tussen m’n schip en m’n bedrijfje. Het lijkt me leuk om met Dwarstuig iets te gaan doen met en voor de mensen die zo veel prachtige schepen in de vaart houden. Het is voor mij ook een manier om contact te onderhouden met de EZS en de oude en nieuwe leerlingen.
Callista Koster (Hauptausschuss)Calista Koster
Toen ik diep in de vorige eeuw ging afstuderen voor bedrijfskunde, heb ik mijn afstudeerstage gelopen in Japan. Een fantastische ervaring!
Maar inmiddels had ik ook kennisgemaakt met het zeezeilen aan boord van de voormalige haringlogger Geesje van Urk (tegenwoordig: Iris). En dat is uiteindelijk een levensveranderende ervaring gebleken.
Naast mijn kantoorbaan heb ik op zaterdag de Enkhuizer Zeevaartschool gedaan. En toen wederom op stage, nog vetter dan de vorige keer. Met de Anne-Margaretha vanuit Spaarndam naar Spitsbergen. Daar hoorde ik, terwijl ik in mijn kooi lag, de beluga’s zingen. Terug in Nederland was het tijd voor een bezoek aan de werf. Daarna ging de reis verder naar de Canarische Eilanden en de Kaap Verden, de Atlantische Oceaan over. Vanuit Brazilië langs de kust naar Uruguay. Door de Straat van Magellaan en Patagonië naar Ushuaia.
Ushuaia was de uitvalsbasis voor de oversteek van de Drake Passage naar Antarctica. Wat een magische sprookjesachtige wereld is Antarctica. Je kunt gewoon tussen de pinguïns en pelsrobben door lopen want ze zijn helemaal niet bang voor mensen. Adembenemend!
Op dit moment (2018) vaar ik als stuurman op de grote zeilvaart en ben ik sinds kort algemeen bestuurslid van Dwarstuig.
Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders

 

 

oben