Board

Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders

Ger JagerGer Jager (waarnemend voorzitter)
Eind jaren tachtig van de vorige eeuw volgde ik aan de Enkhuizer Zeevaartschool de opleiding Stuurman Beperkte Kleine Handelsvaart, de opleidingen Zeilvaart waren toen nog ontwikkeld in afwachting van het opnieuw introduceren en erkennen door het Ministerie. Als zeilinstructeur bij Vaarschool Naarderbos, gaf ik in die periode les aan volwassenen vaak op hun eigen schepen op IJsselmeer, Wad en Noordzee.Het leven voerde me echter weer in de richting van het Theater en de Dans en ook naar de politiek van de Amsterdamse Gemeenteraad onder andere als woordvoerder Haven en Water : uiteraard!
De zee bleef echter trekken en in het seizoen 2016/17 voltooide ik de KZV en ging daarna werken op de Minerva, de Gallant, de Bounty en de Klundert 26. Marcom A in winter 17/18. GZV staat nog op het to do lijstje.

Hoewel ik mijn geld toch vooral op het land verdien als directeur van een Welzijnsinstelling voor kinderen in Amsterdam Noord (Stichting Wijsneus) en daarnaast als zakelijk leider van een Hiphop Productiehuis ook in Amsterdam noord, wil ik me toch heel graag inzetten voor de zeilende beroepsvaart. Dat het op zee moeizaam blijft om een redelijk inkomen te genereren zou op zich al een interessant thema voor Dwarstuig kunnen zijn,

Vanuit Dwarstuig willen we een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen en laten floreren van de zeilende charter- en vracht/handelsvloot. Ook willen we als oud-leerlingen/alumni bijdragen aan een nog grotere naamsbekendheid en de verdere ontwikkeling van de Enkhuizer Zeevaartschool.
Mijn ambitie is om meer waardevolle activiteiten voor alle leden te organiseren, ons ledenblad de Leugenbank kwalitatief te laten groeien om zo te helpen de hele zichtbaarheid en relevantie van de Zeilende Handelsvloot te vergroten. De maatschappelijke urgentie om de scheepvaart te verduurzamen en de ecologische footprint daarvan drastisch te verkleinen, geeft nieuwe ruimte en kansen voor zowel de historische vloot (bruine en zeegaand) als ook voor innovatieve scheepsbouw en de nautisch logistieke sector. Als waarnemend voorzitter wil ik daar graag aan bijdragen.

veul martinMartin Veul (secretary)
I learned on my 14th sailing on a steel barge and a wooden 16m2 and then I was active as a sailing instructor. Then after the study's working life including family started it was done with the sailing scene (however, there was just a private sailboat on the lake in Africa Tangayika-tacking between the hippos!). Around my 50th it started to itch and I started at sea sailing from Harlingen with a van der Stadt yacht (Trintella IIa). It wanted more and therefore I am in 2009 went to the EZS. The atmosphere of the school and the internships sea spoke to me so that all I have done further training and decided to retire early with my regular work. This is to sail for several years as (part time) mate. Giving back is part of this. Hence my commitment to Cross Harness, that comes from a wonderful school and a very diverse group of former students, from and with each other can continue to learn and enjoy fabulous box!
peterPeter Lies Keep (treasurer)
I have in the period 2009/2012 done the EZS. In my application has been said that many students find it a pity that the cake after three years is. For me that was certainly the case; a very nice time with great teachers and great fellow students. In recent years I have mainly with the Golden Lion already can make some nice trips. I am sailing since I was fifteen when we regularly with friends hired a BM at the firm at the Bon Vinkeveen lakes and now have yourself an old Finnsailer 35. After my studies, human geography, I have worked with various banks, probably the reason for the Board to approach me for the position of treasurer. I do it with pleasure because Cross Harness and the EZS together play an important role in the preservation of our maritime heritage and the development of commercial vessels sailing.

fotoarjenArjen van der Veen (activities)
Captain of the Tres Hombres. Involved in various for various activities for the association.
deanery annekeAnneke Proosdij (volunteers)
On my 50th discovered sailing. With great pleasure the Enkhuizen Nautical followed. A beautiful course full of motivated teachers and students. Cross Harness offers a nice platform to alumni come / stay in contact with each. I like to put me in for Cross Harness.
van der speed francineFrancine van der Vaart (general board)
Sinds het voorjaar ben ik toegetreden in het bestuur van Dwarstuig, overgehaald door twee oud-klasgenoten Martin en Peter. Ja , hoe kan je dan weigeren? Fantastische tijd in Enkhuizen meegemaakt. Daarnaast kom ik vaak EZS’ers tegen in de havens waar we aanleggen met de ANNA TX37, of als crew op een ander schip. Dat voelt altijd weer goed en vertrouwd! Water has played an important role in my life in different periods. Opgegroeid aan de Waal in Nijmegen met zeilen en kanoën. Later, en eigenlijk nog steeds, zeil ik met mijn eigen Wayfarer, een open sportief zeilbootje van ong. 5 meter, die je gemakkelijk achter je auto haakt en waar we heel leuke (internationale) sail rallies. Nice to be able to contribute to the management of Cross Harness and see you at intersecting rates or at meetings of Cross Harness!
BESTUUR_karelKarel Hoeksma (general board)
Van Piraatje tot charterschip, groter worden mijn zeilambities niet. Ik ben eigenaar van de KL26. Ik heb het schip in 2009 gekocht en ben in 2010 went to the EZS. Beiden in Enkhuizen. Het was voor mij een kennismaking met veel mensen die beroepsmatig zeilen. Inmiddels doe ik dat zelf nu ook al zes jaar en met veel plezier. Ik vaar voornamelijk op het IJsselmeer en de Wadden. Tot vorig jaar had ik ook nog een baan een eigen ingenieursbureau. Dat werd een beetje te veel. De baan was het minst leuk dus die heb ik opgezegd. Dus vanaf dit jaar ben ik aan het laveren tussen m’n schip en m’n bedrijfje. Het lijkt me leuk om met Dwarstuig iets te gaan doen met en voor de mensen die zo veel prachtige schepen in de vaart houden. Het is voor mij ook een manier om contact te onderhouden met de EZS en de oude en nieuwe leerlingen.
Callista Koster (general board)Calista Koster
Toen ik diep in de vorige eeuw ging afstuderen voor bedrijfskunde, heb ik mijn afstudeerstage gelopen in Japan. Een fantastische ervaring!
Maar inmiddels had ik ook kennisgemaakt met het zeezeilen aan boord van de voormalige haringlogger Geesje van Urk (tegenwoordig: Iris). En dat is uiteindelijk een levensveranderende ervaring gebleken.
Naast mijn kantoorbaan heb ik op zaterdag de Enkhuizer Zeevaartschool gedaan. En toen wederom op stage, nog vetter dan de vorige keer. Met de Anne-Margaretha vanuit Spaarndam naar Spitsbergen. Daar hoorde ik, terwijl ik in mijn kooi lag, de beluga’s zingen. Terug in Nederland was het tijd voor een bezoek aan de werf. Daarna ging de reis verder naar de Canarische Eilanden en de Kaap Verden, de Atlantische Oceaan over. Vanuit Brazilië langs de kust naar Uruguay. Door de Straat van Magellaan en Patagonië naar Ushuaia.
Ushuaia was de uitvalsbasis voor de oversteek van de Drake Passage naar Antarctica. Wat een magische sprookjesachtige wereld is Antarctica. Je kunt gewoon tussen de pinguïns en pelsrobben door lopen want ze zijn helemaal niet bang voor mensen. Adembenemend!
Op dit moment (2018) vaar ik als stuurman op de grote zeilvaart en ben ik sinds kort algemeen bestuurslid van Dwarstuig.
Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders

 

 

Top