Bordo

Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders

Ger JagerGer Jager (waarnemend voorzitter)
Eind jaren tachtig van de vorige eeuw volgde ik aan de Enkhuizer Zeevaartschool de opleiding Stuurman Beperkte Kleine Handelsvaart, de opleidingen Zeilvaart waren toen nog ontwikkeld in afwachting van het opnieuw introduceren en erkennen door het Ministerie. Als zeilinstructeur bij Vaarschool Naarderbos, gaf ik in die periode les aan volwassenen vaak op hun eigen schepen op IJsselmeer, Wad en Noordzee.Het leven voerde me echter weer in de richting van het Theater en de Dans en ook naar de politiek van de Amsterdamse Gemeenteraad onder andere als woordvoerder Haven en Water : uiteraard!
De zee bleef echter trekken en in het seizoen 2016/17 voltooide ik de KZV en ging daarna werken op de Minerva, de Gallant, de Bounty en de Klundert 26. Marcom A in winter 17/18. GZV staat nog op het to do lijstje.

Hoewel ik mijn geld toch vooral op het land verdien als directeur van een Welzijnsinstelling voor kinderen in Amsterdam Noord (Stichting Wijsneus) en daarnaast als zakelijk leider van een Hiphop Productiehuis ook in Amsterdam noord, wil ik me toch heel graag inzetten voor de zeilende beroepsvaart. Dat het op zee moeizaam blijft om een redelijk inkomen te genereren zou op zich al een interessant thema voor Dwarstuig kunnen zijn,

Vanuit Dwarstuig willen we een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen en laten floreren van de zeilende charter- en vracht/handelsvloot. Ook willen we als oud-leerlingen/alumni bijdragen aan een nog grotere naamsbekendheid en de verdere ontwikkeling van de Enkhuizer Zeevaartschool.
Mijn ambitie is om meer waardevolle activiteiten voor alle leden te organiseren, ons ledenblad de Leugenbank kwalitatief te laten groeien om zo te helpen de hele zichtbaarheid en relevantie van de Zeilende Handelsvloot te vergroten. De maatschappelijke urgentie om de scheepvaart te verduurzamen en de ecologische footprint daarvan drastisch te verkleinen, geeft nieuwe ruimte en kansen voor zowel de historische vloot (bruine en zeegaand) als ook voor innovatieve scheepsbouw en de nautisch logistieke sector. Als waarnemend voorzitter wil ik daar graag aan bijdragen.

veul martinMartin Veul (secretario)
Aprendí en mi 14a vela en una barcaza de acero y una de 16m2 de madera y luego yo estaba activo como instructor de vela. Luego, después de la vida de trabajo del estudio incluyendo la familia comenzó se hizo con la escena de vela (Sin embargo, todavía había sólo un velero privado por el lago en África Tangayika-viradas entre los hipopótamos!). Alrededor de mi 50 empezó a picar y empecé a navegar mar desde Harlingen con un Van der Stadt yate (Trintella IIa). Quería más y por lo tanto estoy en 2009 fue a la EZS. El ambiente de la escuela y el mar pasantías me hablaron de manera que todo lo que he hecho más formación y decidió retirarse temprano con mi trabajo regular. Esto es para navegar por varios años como (tiempo parcial) mate. Retribuir es parte de esta. De ahí mi compromiso con la Cruz de arnés, que proviene de una escuela maravillosa y un grupo muy diverso de antiguos alumnos, de y con los demás puede seguir aprendiendo y disfrutar cuadro fabuloso!
peterPeter Lies Mantenga (tesorero)
Tengo en el período 2009/2012 hecho el EZS. En mi solicitud se ha dicho que muchos estudiantes les resulta una lástima que el pastel después de tres años es. Para mí eso fue ciertamente el caso; un momento muy agradable con grandes maestros y grandes compañeros de estudios. En los últimos años ya tengo todo con el León de Oro puede hacer algunos viajes agradables. Estoy navegando desde que tenía quince años cuando nos regularmente con amigos alquilamos un BM de la firma en los lagos Bon Vinkeveen y ahora tiene usted mismo un viejo Finnsailer 35. Después de mis estudios, geografía humana, he trabajado con varios bancos, probablemente la razón por la Junta de acercarse a mí para el puesto de tesorero. Lo hago con placer porque Cruz arnés y el EZS juntos juegan un papel importante en la preservación de nuestro patrimonio marítimo y el desarrollo de los vasos comercial vela.

fotoarjenArjen van der Veen (actividades)
Capitán de los Tres Hombres. Participa en diversos para diversas actividades de la asociación.
anneke decanatoAnneke Proosdij (voluntarios)
En mi 50 vela descubierto. Con gran placer el Enkhuizen Náutico siguió. Un hermoso campo lleno de profesores y estudiantes motivados. Cruz Arnés ofrece una buena plataforma para antiguos alumnos vienen / estancia en contacto con cada uno. Me gusta que me meta en la Cruz para arnés.
Francine Van der velocidadFrancine van der Vaart (mesa general)
Sinds het voorjaar ben ik toegetreden in het bestuur van Dwarstuig, overgehaald door twee oud-klasgenoten Martin en Peter. Ja , hoe kan je dan weigeren? Fantastische tijd in Enkhuizen meegemaakt. Daarnaast kom ik vaak EZS’ers tegen in de havens waar we aanleggen met de ANNA TX37, of als crew op een ander schip. Dat voelt altijd weer goed en vertrouwd! El agua ha jugado un papel importante en mi vida en diferentes períodos. Opgegroeid aan de Waal in Nijmegen met zeilen en kanoën. Later, en eigenlijk nog steeds, zeil ik met mijn eigen Wayfarer, een open sportief zeilbootje van ong. 5 meter, die je gemakkelijk achter je auto haakt en waar we heel leuke (internationale) manifestaciones de vela. Es agradable para poder contribuir a la gestión de la Cruz Arnés y nos vemos en las tasas de intersección o en las reuniones de la Cruz Arnés!
BESTUUR_karelKarel Hoeksma (mesa general)
Van Piraatje tot charterschip, groter worden mijn zeilambities niet. Ik ben eigenaar van de KL26. Ik heb het schip in 2009 gekocht en ben in 2010 fue a la EZS. Beiden in Enkhuizen. Het was voor mij een kennismaking met veel mensen die beroepsmatig zeilen. Inmiddels doe ik dat zelf nu ook al zes jaar en met veel plezier. Ik vaar voornamelijk op het IJsselmeer en de Wadden. Tot vorig jaar had ik ook nog een baan een eigen ingenieursbureau. Dat werd een beetje te veel. De baan was het minst leuk dus die heb ik opgezegd. Dus vanaf dit jaar ben ik aan het laveren tussen m’n schip en m’n bedrijfje. Het lijkt me leuk om met Dwarstuig iets te gaan doen met en voor de mensen die zo veel prachtige schepen in de vaart houden. Het is voor mij ook een manier om contact te onderhouden met de EZS en de oude en nieuwe leerlingen.
Callista Koster (mesa general)Calista Koster
Toen ik diep in de vorige eeuw ging afstuderen voor bedrijfskunde, heb ik mijn afstudeerstage gelopen in Japan. Een fantastische ervaring!
Maar inmiddels had ik ook kennisgemaakt met het zeezeilen aan boord van de voormalige haringlogger Geesje van Urk (tegenwoordig: Iris). En dat is uiteindelijk een levensveranderende ervaring gebleken.
Naast mijn kantoorbaan heb ik op zaterdag de Enkhuizer Zeevaartschool gedaan. En toen wederom op stage, nog vetter dan de vorige keer. Met de Anne-Margaretha vanuit Spaarndam naar Spitsbergen. Daar hoorde ik, terwijl ik in mijn kooi lag, de beluga’s zingen. Terug in Nederland was het tijd voor een bezoek aan de werf. Daarna ging de reis verder naar de Canarische Eilanden en de Kaap Verden, de Atlantische Oceaan over. Vanuit Brazilië langs de kust naar Uruguay. Door de Straat van Magellaan en Patagonië naar Ushuaia.
Ushuaia was de uitvalsbasis voor de oversteek van de Drake Passage naar Antarctica. Wat een magische sprookjesachtige wereld is Antarctica. Je kunt gewoon tussen de pinguïns en pelsrobben door lopen want ze zijn helemaal niet bang voor mensen. Adembenemend!
Op dit moment (2018) vaar ik als stuurman op de grote zeilvaart en ben ik sinds kort algemeen bestuurslid van Dwarstuig.
Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders