Conseil

Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders

Ger JagerGer Jager (waarnemend voorzitter)
Eind jaren tachtig van de vorige eeuw volgde ik aan de Enkhuizer Zeevaartschool de opleiding Stuurman Beperkte Kleine Handelsvaart, de opleidingen Zeilvaart waren toen nog ontwikkeld in afwachting van het opnieuw introduceren en erkennen door het Ministerie. Als zeilinstructeur bij Vaarschool Naarderbos, gaf ik in die periode les aan volwassenen vaak op hun eigen schepen op IJsselmeer, Wad en Noordzee.Het leven voerde me echter weer in de richting van het Theater en de Dans en ook naar de politiek van de Amsterdamse Gemeenteraad onder andere als woordvoerder Haven en Water : uiteraard!
De zee bleef echter trekken en in het seizoen 2016/17 voltooide ik de KZV en ging daarna werken op de Minerva, de Gallant, de Bounty en de Klundert 26. Marcom A in winter 17/18. GZV staat nog op het to do lijstje.

Hoewel ik mijn geld toch vooral op het land verdien als directeur van een Welzijnsinstelling voor kinderen in Amsterdam Noord (Stichting Wijsneus) en daarnaast als zakelijk leider van een Hiphop Productiehuis ook in Amsterdam noord, wil ik me toch heel graag inzetten voor de zeilende beroepsvaart. Dat het op zee moeizaam blijft om een redelijk inkomen te genereren zou op zich al een interessant thema voor Dwarstuig kunnen zijn,

Vanuit Dwarstuig willen we een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen en laten floreren van de zeilende charter- en vracht/handelsvloot. Ook willen we als oud-leerlingen/alumni bijdragen aan een nog grotere naamsbekendheid en de verdere ontwikkeling van de Enkhuizer Zeevaartschool.
Mijn ambitie is om meer waardevolle activiteiten voor alle leden te organiseren, ons ledenblad de Leugenbank kwalitatief te laten groeien om zo te helpen de hele zichtbaarheid en relevantie van de Zeilende Handelsvloot te vergroten. De maatschappelijke urgentie om de scheepvaart te verduurzamen en de ecologische footprint daarvan drastisch te verkleinen, geeft nieuwe ruimte en kansen voor zowel de historische vloot (bruine en zeegaand) als ook voor innovatieve scheepsbouw en de nautisch logistieke sector. Als waarnemend voorzitter wil ik daar graag aan bijdragen.

veul martinMartin Veul (secrétaire)
Je appris sur mon 14ème voile sur une barge en acier et un 16m2 en bois et puis je suis actif en tant que moniteur de voile. Puis, après la vie de travail de l'étude, y compris la famille a commencé il a été fait avec la scène de la voile (Cependant, il y avait juste un voilier privé sur le lac en Afrique Tangayika-vireur entre les hippopotames!). Autour de mon 50e il a commencé à me démanger et je commence en mer départ de Harlingen avec un van der Stadt yacht (Trintella IIa). Il voulait plus et donc je suis en 2009 est allé à l'EZS. L'ambiance de l'école et de la mer stages me parlaient de sorte que tout ce que je l'ai fait une formation complémentaire et a décidé de prendre une retraite anticipée avec mon travail régulier. Ceci est de naviguer pendant plusieurs années (à temps partiel) mat. Redonner fait partie de cette. D'où mon engagement à la Croix-Harnais, qui vient d'une école merveilleuse et un groupe très diversifié d'anciens étudiants, de et avec l'autre peut continuer à apprendre et profiter de fabuleux boîte!
peterPeter mensonges Keep (trésorier)
Je ai dans la période 2009/2012 fait l'EZS. Dans ma demande a été dit que de nombreux étudiants trouvent dommage que le gâteau après trois ans est. Pour moi, ce était certainement le cas; un très bon moment avec de grands maîtres et grands camarades. Au cours des dernières années, je ai principalement avec le Lion d'or peut déjà faire quelques beaux voyages. Je navigue depuis que je avais quinze ans quand nous avons régulièrement avec des amis loué une BM au sein du cabinet sur les lacs Bon Vinkeveen et maintenant que vous avez une ancienne Finnsailer 35. Après mes études, géographie humaine, je ai travaillé avec diverses banques, probablement la raison pour que le Conseil se approchent de moi pour le poste de trésorier. Je le fais avec plaisir parce Croix Harnais et l'EZS jouent ensemble un rôle important dans la préservation de notre patrimoine maritime et le développement des vaisseaux commerciale voile.

fotoarjenArjen van der Veen (activités)
Capitaine des Tres Hombres. Participation à divers pour diverses activités de l'association.
proosdij annekeAnneke Proosdij (bénévoles)
Sur mon voile découvert 50e. Avec beaucoup de plaisir nautique suivi le Collège Enkhuizen. Un beau parcours complet des enseignants et des étudiants motivés. Croix harnais offre une belle plate-forme pour les anciens viennent / séjour en contact les uns avec les. Je tiens à me mettre dans de Croix Harnais.
vaart francine van derFrancine van der Vaart (conseil général)
Sinds het voorjaar ben ik toegetreden in het bestuur van Dwarstuig, overgehaald door twee oud-klasgenoten Martin en Peter. Ja , hoe kan je dan weigeren? Fantastische tijd in Enkhuizen meegemaakt. Daarnaast kom ik vaak EZS’ers tegen in de havens waar we aanleggen met de ANNA TX37, of als crew op een ander schip. Dat voelt altijd weer goed en vertrouwd! L'eau a joué un rôle important dans ma vie dans les différentes périodes. Opgegroeid aan de Waal in Nijmegen met zeilen en kanoën. Later, en eigenlijk nog steeds, zeil ik met mijn eigen Wayfarer, een open sportief zeilbootje van ong. 5 meter, die je gemakkelijk achter je auto haakt en waar we heel leuke (internationale) rassemblements de voile. Nice à être en mesure de contribuer à la gestion de la Croix-harnais et vous voyez à des taux d'intersection ou à des réunions de Cross Harness!
BESTUUR_karelKarel Hoeksma (conseil général)
Van Piraatje tot charterschip, groter worden mijn zeilambities niet. Ik ben eigenaar van de KL26. Ik heb het schip in 2009 gekocht en ben in 2010 est allé à l'EZS. Beiden in Enkhuizen. Het was voor mij een kennismaking met veel mensen die beroepsmatig zeilen. Inmiddels doe ik dat zelf nu ook al zes jaar en met veel plezier. Ik vaar voornamelijk op het IJsselmeer en de Wadden. Tot vorig jaar had ik ook nog een baan een eigen ingenieursbureau. Dat werd een beetje te veel. De baan was het minst leuk dus die heb ik opgezegd. Dus vanaf dit jaar ben ik aan het laveren tussen m’n schip en m’n bedrijfje. Het lijkt me leuk om met Dwarstuig iets te gaan doen met en voor de mensen die zo veel prachtige schepen in de vaart houden. Het is voor mij ook een manier om contact te onderhouden met de EZS en de oude en nieuwe leerlingen.
Callista Koster (conseil général)Calista Koster
Toen ik diep in de vorige eeuw ging afstuderen voor bedrijfskunde, heb ik mijn afstudeerstage gelopen in Japan. Een fantastische ervaring!
Maar inmiddels had ik ook kennisgemaakt met het zeezeilen aan boord van de voormalige haringlogger Geesje van Urk (tegenwoordig: Iris). En dat is uiteindelijk een levensveranderende ervaring gebleken.
Naast mijn kantoorbaan heb ik op zaterdag de Enkhuizer Zeevaartschool gedaan. En toen wederom op stage, nog vetter dan de vorige keer. Met de Anne-Margaretha vanuit Spaarndam naar Spitsbergen. Daar hoorde ik, terwijl ik in mijn kooi lag, de beluga’s zingen. Terug in Nederland was het tijd voor een bezoek aan de werf. Daarna ging de reis verder naar de Canarische Eilanden en de Kaap Verden, de Atlantische Oceaan over. Vanuit Brazilië langs de kust naar Uruguay. Door de Straat van Magellaan en Patagonië naar Ushuaia.
Ushuaia was de uitvalsbasis voor de oversteek van de Drake Passage naar Antarctica. Wat een magische sprookjesachtige wereld is Antarctica. Je kunt gewoon tussen de pinguïns en pelsrobben door lopen want ze zijn helemaal niet bang voor mensen. Adembenemend!
Op dit moment (2018) vaar ik als stuurman op de grote zeilvaart en ben ik sinds kort algemeen bestuurslid van Dwarstuig.
Vacature software pakket migratie ledenadministratie
Vacature werving adverteerders