Coronacrisis

Beste Dwarstuigers,

Bijzondere, historische tijden zijn het!

Deze coronacrisis brengt Nederland sociaal en economisch bijna tot stilstand en dat is voor velen beangstigend en uniek.

Maar allereerst moeten wìj stilstaan bij al de doden die deze vreselijke virusziekte nu al heeft veroorzaakt en denken we aan alle zieken die op de intensive cares worstelen om te overleven. En natuurlijk bedanken we al die fantastische mensen in de zorg die onvermoeibaar door blijven gaan met hun werk.

Wetende dat onder de Dwarstuigleden nogal wat ouderen zijn, wil ik jullie ook vanuit dit medium oproepen voorzichtig te zijn en de aanbevelingen van het RIVM op te volgen. Doe het voor jezelf maar ook vooral voor je naaste.

Ook de chartervloot heeft natuurlijk ernstig te lijden van deze crisis, vele boekingen zijn gecanceld. Ook die ondernemers wensen wij vanuit het Dwarstuigbestuur sterkte toe. 
Je kunt je overigens inschrijven voor het nieuws rond de chartervaart (en het coronavirus) op Zeepost. De nieuwsbrief is gratis, maar als het je bevalt wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Het wordt onverwachts voor velen een gedwongen periode van reflectie op de dingen in het leven die echt belangrijk zijn. Laten we hopen dat uit deze crisis toch ook weer iets goeds komt en wij allen wat meer waarde gaan toekennen aan gemeenschappelijke doelen en belangen.

Dit jaar vind in augustus weer SAIL Amsterdam plaats. Laten we hopen dat dan het hoogtepunt van deze ziekte achter ons ligt en we weer kunnen genieten van de prachtige schepen die naar het IJ komen.

Namens het hele bestuur wens ik jullie allemaal sterkte in deze ongekende tijden.

Ger Jager
Voorzitter Dwarstuig

Website RIVM voor actuele informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*