Graduation 19 april 2019

Vrijdag 19 April the annual graduation ceremony for the graduating students of the Enkhuizen Nautical KHV and GZV. Obviously the board of Harness Cross was present. Traditioneel verzorgde Dwarstuig de rijkelijk belegde broodjes die na afloop van de ceremonie in de Westerkerk bij de boeg van Kaatje bij de EZS werden uitgedeeld.
De belangstelling zowel in de kerk als bij de school was minder dan voorgaande jaren omdat veel geslaagden al aan het varen waren of andere bezigheden hadden met het prachtige weer op deze dagen.

Tijdens de ceremonie in de kerk werd ook afscheid genomen van Directeur Bernt Folmer die na achttien jaar het stokje definitief overgaf aan mededirecteur Cosmo Wassenaar. Bernt heeft op indrukwekkende wijze de afgelopen achttien jaren zijn stempel op de school gedrukt na het overlijden van oprichter Henk Weever. Het bestuur van Dwarstuig wil hem van harte bedanken voor zijn gepassioneerde inzet voor de school en voor de ontwikkeling van de zeilende handelsvaart in het algemeen. Gelukkig blijft Bernt aan de school verbonden als docent. We wensen hem nog vele vaarjaren toe en Cosmo: sterkte en succes!

Bij de borrel na afloop van de ceremonie stond Dwarstuig met een stand bij Kaatje met de nieuwe Dwarstuig poloshirts (€ 20 per stuk ex verzendkosten, te bestellen via de website van Dwarstuig). Uiteraard hebben we daar nieuwe leden kunnen werven: voorlopig staat de stand op 14 nieuwe leden, maar we verwachten er nog meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*