Foto’s van de nieuwjaarsbijeenkomst op Facebook

Kort verslag ALV 18 februari 2018

By the Ocean we Unite
Thomas van Thiel vertelt heel boeiend over bewustwording van de vervuiling door plastic op de oceaan. Zeilend over de oceaan komt Thomas een plastic flesje tegen en dit heeft hem niet meer losgelaten. Vanuit dit ene flesje is “By the Ocean we Unite” ontstaan.
Plastic is mooi materiaal, waar we veel mee kunnen, maar de keerzijde van de medaille is dat dat plastic ook nooit meer verdwijnt. We moeten af van de overconsumptie aan plastic. De cijfers liegen er niet om.
Van de 21 soorten Albatrossen die wij kennen, worden er 18 met uitsterven bedreigd.
Er is geen plek op de oceaan, die vrij is van plastic. We kennen allemaal de plastic giars (5 tot 7 plekken op de oceanen), maar dit allemaal bij elkaar is maar 1% van al het plastic dat in de oceanen terecht is gekomen.
Met andere woorden: preventie is belangrijk, minder plastic naar zee (met als kanttekening, dat veel plastic dat in zee komt afkomstig is van de rivieren die uitmonden in de zee)
Kennis-bewustwording en van daaruit oplossingen.

Rondleiding de Ceuvel
Als mooie aansluiting op het praatje van Thomas hebben we mogen genieten van een rondleiding door de Ceuvel. Wat een schitterend project.
Een bewijs, dat een kleine gemeenschap een verandering in denken teweeg kan brengen.

Op het publieke fotoalbum op onze Facebookpagina kun je een gezellige impressie zien van deze geslaagde ledendag.

Workship De Ceuvel