KZV en zeilvaartmodule in het Engels

De Enkhuizer Zeevaartschool zal in oktober 2014 starten met een klas KZV in het Engels. De laatste jaren werd een toename waargenomen in het aantal buitenlandse studenten. Voor studenten met Duits als moedertaal is het meestal wel te doen om Nederlands te leren maar voor anderen is het vaak veel moeilijker. In de laatste vijf jaar heeft de EZS 3 Franse, 1 Kroatische, 5 Italiaanse, 5 Canadese, 4 Engelse, 1 Hongaarse, 1 Deense en 1 Spaanse student in het Nederlands opgeleid. De signalen dat er hier veel meer mensen geïnteresseerd zouden zijn komen steeds vaker.

Ook de opleiding voor “bevarenen” (mensen uit de handelsvaart) zal vanaf komend schooljaar in het Engels gegeven worden, dit als antwoord op de ontwikkeling van een internationaal Sail Endorsement certificate dat in samenwerking met de STI ontwikkeld wordt.

Per 1 september aanstaande zal het kantoor van de EZS verhuizen naar het schoolgebouw aan de Kuipersdijk. Een kleine verbouwing vind op dit moment plaats waardoor er inpandig toegang komt tot het nieuwe kantoor. Hierdoor kunnen voortaan studenten ook op vrijdag hun administratieve zaken komen afhandelen als ze op school zijn.
Om dit allemaal zo breed mogelijk aan te kondigen zal de website van de EZS half Juni dit jaar geheel vernieuwd online komen.
Bron: Enkhuizer Zeevaartschool

 

Geplaatst in Nieuws, Opleiding