Ledendag 6 oktober 2019 Zeiltocht naar de Marker Wadden

Beste Dwarstuigers,

De zomer zit er bijna op, de meteorologische herfst is al begonnen, maar wij zeilen natuurlijk gewoon door! 

De ledendag heeft dit jaar een bijzonder karakter: we gaan met de prachtige koftjalk De Schuttevaer zeilen vanuit Enkhuizen naar de Marker Wadden. De Schuttevaer van Trudy Harding & Onno van der Zweep is de grootste koftjalk van Nederland met haar 43 meter. Ooit omgebouwd tot coaster met een scherpe kop, is ze inmiddels weer 100 % een koftjalk en een sailing beauty van 190 ton met een café aan boord in Art Deco stijl. 

Er is al veel geschreven over dit prachtige stukje nieuw Nederland en wellicht hebben sommigen van jullie de Marken Wadden tussen Enkhuizen en Lelystad al op eigen kiel bezocht, maar dit is je kans om het samen met andere Dwarstuigers te doen!

Op zondag 6 oktober kun je opstappen vanaf  10:00 uur in de Veerhaven vlak bij het Station (klik voor P+R). Lopend vanaf het station Enkhuizen, richting de VVV, zie je de Veerhaven aan je rechterhand.

We vertrekken om 10:30 uur!

Rond 17:00 uur denken we weer terug in Enkhuizen te zijn. Op het eiland zijn wandelroutes uitgezet. Voor de vogelaars: neem je verrekijker mee! Denk ook aan goede zeil-/regenkleding ingeval van slechter weer en goede wandelschoenen.

Voor lunch wordt gezorgd, inclusief de entree Marker Wadden van € 5,- voor Natuurmonumenten is de prijs voor deze ledendag € 15,- per persoon.

Om je aan te melden stuur je een mailtje met vermelding van aantal personen naar: secretariaat@dwarstuig.nl  en maak je het bedrag over op onze rekening: NL95INGB0008226626 t.a.v. Dwarstuig, o.v.v. “Marker Wadden”.

Aan boord kunnen jullie de nieuwe Dwarstuig polo shirts bewonderen en natuurlijk ook aanschaffen. Op de boot voor € 20,- per shirt te koop.

We hopen jullie in grote getale te ontmoeten op zondag 6 oktober.
Er is plaats voor 75 passagiers maar wacht niet te lang met aanmelden.

Groet en tot 6 oktober,

Namens het Dwarstuigbestuur

Ger Jager 
Voorzitter

Getagd met , , ,