Nieuwjaarsbijeenkomst zondag 10 februari 2019

Beste Dwarstuigers!

Bij deze nodig ik jullie van harte uit namens het hele bestuur van Dwarstuig voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 10 februari op de Enkhuizer Zeevaartschool, aanvang 13:30 (download hier de ALV stukken).
Aanmelden kan via Facebook of een mailtje naar secretariaat@dwarstuig.nl.

We hebben twee bijzondere sprekers deze keer, die naast het formele deel van de ALV de kern van het programma vormen: Thedo Fruithof en Wietse van der Werf.

fotoThedoThedo heeft een imposante staat van dienst ten aanzien van o.a. de instandhouding van het maritieme erfgoed (oa de evenementen Het Schip als Monument en de Traditionele Schepenbeurs, zijn bijdragen aan Maritieme evenementen zoals oa in Brest/ Bretagne) en heeft daarnaast het idee van een buitenmuseum bij het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen uitgewerkt. En dat is nog maar een zeer beperkte opsomming! Thedo vertelt over zijn lange carrière als innovator.

 

 

WietseVanDerWerfWietse is als uitvoerend directeur van de Sea Rangers als eerste verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van dit bijzondere, nieuwe initiatief dat duurzame herontwikkeling van kustgebieden wil stimuleren; een vorm van de nieuwe blue economy. Vanuit een diverse aanpak wil de Sea Ranger Service daarnaast jeugdwerkloosheid bestrijden, wil het jongeren inspireren te kiezen voor een maritieme carrière, gaat het maritieme veteranen reïntegreren en gaat het zeelandschap bewaken en herstellen terwijl het economische ontwikkeling stimuleert.

In het formele deel van de vergadering wordt het Jaarverslag en de Jaarrekening 2018 besproken en vastgesteld en eveneens de Jaarbegroting 2019. Bijzondere aandacht moeten we met elkaar besteden aan de samenstelling van het bestuur. Momenteel handel ik als waarnemend voorzitter en stel mij ook kandidaat voor het voorzitterschap. Maar uiteraard gaan jullie hier als leden over! Andere kandidaten zijn natuurlijk welkom en indien dat het geval is vragen we jullie een korte motivatie en CV op te sturen naar het secretariaat.

Aansluitend gaan we natuurlijk  met elkaar borrelen. Voor die leden die elkaar na lange tijd weer tijdens de ALV ontmoeten zijn er in Enkhuizen meerdere mogelijkheden om die hernieuwde kennismaking elders voort te zetten. Op eigen kosten: dat wel!

Graag tot 10 februari!

Ger Jager

Waarnemend voorzitter

Download hier de ALV stukken

Getagd met , , ,