Verslag van het lustrumfeest

Naast elkaar zaten Kees en ik in ons autootje op de terugweg van het Dubbellustrum (klik hier voor de foto’s). Zoals al die keren dat we Enkhuizen achter ons lieten na de indringende lessen op de Zeevaartschool. De maan was een wassend sikkeltje: springtij constateerden we. Helaas was Orion, het sterrenbeeld zo lyrisch door Henk bezongen, en dat ons zo vaak op de terugweg begeleide, niet te zien.

Kapitein Henk Weverpad naast de schoolHeerlijk was het weer op school te zijn. Met ruim tweehonderd waren we. Al die bekende gezichten, al die herinneringen aan wat we geleerd hadden, aan de ontmoetingen met geestverwanten, onze docenten en niet in de laatste plaats Henk. Ik zag zijn geest genieten van het mooie feest. Hoorde hem bulderend lachen om het Kapitein Henk Weverpad, de doorgang over het terrein, waar iedereen altijd wil parkeren, dat tot nu toe geen naam had. Kapiteinsvlag 4 zat met twee lijmklemmen vast over het bord dat de locoburgemeester zou onthullen. Die kreeg hem er haast niet af. Hendrik Boland brak een record om zo kort mogelijk zoveel mogelijk verdiensten van Henk te noemen en te roemen. Het Shantykoor van Klaas zong ons toe vanaf de Kaatje. Overal brandden vuurtjes om ons te warmen. De borrel en de barbecue smaakten uitstekend.

Voorafgaand aan de feestelijkheden werd de Algemene Ledenvergadering 2014 van Dwarstuig voortvarend doorgehamerd door Gert. Paulien nam afscheid van de vereniging en werd beloond met een Dwarstuig-wijnkoeler voor haar vele werk en inzet. En tijdens de rondvraag kondigde Lia Captein aan dat er in lokaal 5 een trailer te bezichtigen was van de film (Het Verlangen van de Watergeus), die Tijs Meertens aan het maken is. Ze proberen hem landelijk op TV te krijgen. Daarvoor wordt nog sponsoring gevraagd. Dat mag € 5,- € 50,- € 500,- of 5000,- zijn of iets daar tussenin. Iedere sponsor krijgt iets voor z’n geld terug, dus geef je op!

Voor Kees en mij maakten de mooie foto’s van verschillende schoolactiviteiten uit het verleden (waaronder de manoeuvreerweekenden op de Lotos) die doorlopend vertoond werden in de aula, het geheel extra nostalgisch.

Dwarstuig bestuur, Bernt en alle anderen die hebben mee geholpen aan de organisatie van het feest, heel erg bedankt!

Bertie

Geplaatst in Activiteiten