Wat doen we?

Zeil opdoekenDwarstuig is de oud-leerlingenvereniging van de Enkhuizer Zeevaartschool, opgericht in 1999. Het doel van de vereniging Dwarstuig is het bevorderen van interactie tussen de oud-leerlingen van de  door middel van diverse activiteiten:

Smoelenboek
Dit jaar komt het welbekende Smoelenboek alleen nog maar digitaal als Pdf-bestand uit. Een databank met niet alleen adresgegevens en een foto van leden, maar ook de gegevens over diploma’s, vaarbevoegdheden en vaartijd. Je kunt het bestand dus ook prima gebruiken om bemanning te zoeken. Halverwege 2015 gaan we opzoek naar een integraal verenigingspakket om onze ledenadministratie, smoelenboek en financiën te kunnen bijhouden in één systeem. Daarvan wordt je natuurlijk op de hoogte gehouden.

Website
Met nieuws, informatie over activiteiten, onze winkel en een handig prikbord, waar je vraag en aanbod van werk zelf kunt publiceren.

Leugenbank
Twee maal per jaar ontvang je onze papieren nieuwsbrief. Eind van het vaarseizoen en voor de diplomauitreiking. Een archief kun je vinden op deze website.

Afsluiting met rum en chocola proevenKlassenfoto’s
Vroeg in het voorjaar worden op school klassenfoto’s gemaakt. Deze worden op de website geplaatst en kunnen door leerlingen gedownload worden.

Algemene ledenvergadering
Eenmaal per jaar, in februari, vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Altijd gecombineerd met een interessante happening. Locatie verandert elk jaar, zodat het niet steeds voor dezelfde mensen een lange reis is.

Diverse activiteiten
Bijvoorbeeld zeilen op een dwarsgetuigd zeilschip en een borrel op een maritieme locatie. We vieren dit jaar 2014, samen met de EZS onze lustrums.