DwarsTuig

Vereniging Oud-leerlingen Enkhuizer Zeevaartschool

smoelenboekWat doen we?

Zeil opdoekenDwarstuig is de oud-leerlingenvereniging van de Enkhuizer Zeevaartschool, opgericht in 1999. Het doel van de vereniging Dwarstuig is het bevorderen van interactie tussen de oud-leerlingen van de  door middel van diverse activiteiten:

 Leden zoeken Leden (Smoelenboek)

Ooit begonen als een jaarlijkse papieren uigave: Het Smoelenboek. Een databank met, niet alleen contactgegevens en foto’s van leden, maar ook de gegevens over diploma’s, vaarbevoegdheden en vaartijd. Het werd veelvuldig gebruikt om bemanning te zoeken, of om contact te leggen met vrienden. Inmiddels is het zover dat wij deze uitgave hebben kunnen digitaliseren op basis van de AVG richtlijnen. Door als lid van de vereniging in loggen op Mijn DwarsTuig krijg je toegang tot het smoelenboek. 

 Website/social media

Website nieuws, informatie over activiteiten, onze winkel en een handig prikbord, waar je vraag en aanbod van werk zelf kunt publiceren. Onze facebookpagina bevordert netwerkcontact en promoot tevens de Enkhuizer Zeevaartschool (inter)nationaal.

 Leugenbank

Twee maal per jaar ontvang je onze papieren nieuwsbrief. Eind van het vaarseizoen en voor de diplomauitreiking. Een archief kun je vinden op deze website.

 Klassenfoto’s

Vroeg in het voorjaar worden op school klassenfoto’s gemaakt. Deze worden op de website en op onze Facebookpagina geplaatst en kunnen door leerlingen gedownload en getagd worden.

 Algemene ledenvergadering

Eenmaal per jaar, in februari, vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Altijd gecombineerd met een interessante happening. Locatie verandert elk jaar, zodat het niet steeds voor dezelfde mensen een lange reis is.

 Diverse activiteiten

Een nautische najaarbijeenkomst op een verrassende locatie. We organiseren bovendien ook de pepermuntjes tijdens de examens en de broodjes op het feestje na de diploma uitreiking.