DwarsTuig

Vereniging Oud-leerlingen Enkhuizer Zeevaartschool

Ledenvergadering 16 April

Geplaatst op 17-04-2023  -  Categorie: Algemeen

Onze ledenvergadering op 16 april 2023 was weer een gezellig samenzijn. Onze voorzitter Ger bood excuus aan dat wij de jaarvergadering dit jaar zo laat hebben gepland. Uit de ca. 15 schriftelijke afmeldingen leren wij namelijk dat het vaarseizoen inmiddels is begonnen. Volgend jaar gaan wij ervoor zorgen dat ledenvergadering eerder op de agenda komt. Desondanks hebben wij vandaag een opkomst van 18 leden en 5 leden van het bestuur. Meer dan in 2022.

Op de agenda stond o.a. een verhoging van de contributie. Voor het eerst sinds 15 jaar. Naast de algemene kostenstijgingen is de belangrijkste reden de gestegen kosten van de ICT door de overgang naar een nieuw verenigingspakket voor de boekhouding, ledenadministratie, website, e-mail en het versturen van mailings. Met algemene stemmen is besloten om de contributie met ingang van dit jaar te verhogen met €1,50 tot €11,= bij automatische incasso en €12,= voor leden die een factuur ontvangen.

 

Verder hadden wij een boeiende discussie om meer jongeren te betrekken bij DwarsTuig en te stimuleren om ook actief te helpen binnen de vereniging. Als vereniging blijven wij ons daarom ook richten op de huidige studenten aan de zeevaartschool.  

alv-2

Na het officiële deel hebben wij onze kennis van de KNRM verder vergroot. Peter Verburg van de reddingsbrigade nam ons met veel foto’s en nog meer anekdotes mee in de geschiedenis van de KNRM. Als oud marconist en met 29 jaar ervaring bij de Nederlands kustwacht brengt Peter veel ervaring uit de praktijk mee. Een boeiende presentatie! Na afloop ging het welbekende ‘bunkerbootje’ rond voor een donatie. Hiermee is €160,= opgehaald. Een ongelooflijk bedrag met het aantal aanwezige leden.

alv-3 knrm-enkhuizen